Credincioşi români din Viena – pelerini în Egipt şi Israel

În perioada 27 ianuarie – 07 februarie 2016, 55 de credincioşi români din comunitatea românească din Viena au participat la pelerinajul organizat de parohie în Egipt şi Israel.

Pr. Emanuel Nuţu a prezentat itinerariul pelerinajului: „Ne-am închinat cu multă bucurie în mănăstirile ce dăinuiesc de secole în Egipt şi care au devenit chivote sfinţite pentru sfintele moaşte ale sfinţilor atât de cunoscuţi în Biserica drept-măritoare: Sf. Antonie cel Mare, Sf. Macarie cel Mare, Sf. Pavel Tebeul, Sf. M.Mc. Mînă, Sf. Paisie cel Mare, Sf. Mc. Ecaterina şi alţi sfinţi care mijlocesc prin rugăciunile lor pentru mântuirea noastră. Am urcat muntele Sinai, apoi am mers spre ţara pe care noi o numim Ţara Sfântă, căutând şi aici întâlnirea cu Dumnezeu şi sfinţii Săi. Am coborât în grota Naşterii din Betleem, cu gândul ca Hristos să Se nască şi în sufletele noastre. În continuare, am urcat Hozeva Sfântului nostru Ioan Iacob şi Golgota Răstignirii în procesiune, am primit binecuvântarea Sf. Mormânt cu nădejdea că vom învia duhovniceşte cu Hristos şi ne-am spălat cu apă din râul Iordanului şi din izvorul Bunei Vestiri”.

Pelerinajul a fost organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim, în cadrul Centrului religios-cultural Dumitru Stăniloae din Viena prin Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente