Corul Parohiei Bocșa Română la Catedrala istorică din Caransebeș

În Duminica a 7-a după Paști, când Biserica îi cinstește pe Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic ținut la Niceea în anul 325, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bocșa Română a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala istorică „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea. Corul, dirijat de părintele paroh Silviu Ionel Ferciug, a venit la Caransebeș ca răspuns la invitația părintelui paroh Teodor Dănuț Coste și a doamnei prof. Mariana Ponețchi, dirijorul Corului „Gheorghe Dobreanu“ al Catedralei istorice. Pe lângă răspunsurile Sfintei Liturghii, compuse de prof. Nicolae Lungu, la priceasnă, membrii corului au cântat piese specifice perioadei Penticostarului.

„Anul acesta se împlinesc 140 de ani de activitate neîntreruptă a Corului din Bocșa Română, de aceea fiind Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi, am venit cu bucurie la Caransebeș, considerând că una dintre misiunile Bisericii Ortodoxe este și aceea de a-L slăvi pe Dumnezeu prin cântările liturgice, alcătuite și lăsate nouă de cei care le-au compus“, a subliniat părintele Silviu Ferciug, dirijorului Corului din anul 1997 până în prezent.

Corul este înscris în Asociația Națională Corală din România și activează în cadrul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae“ din Bocșa Română, participă la numeroase festivaluri și concerte atât în țară cât și în străinătate, și în fiecare duminică dă răspunsurile la Sfânta Liturghie.Anul acesta, în 19 septembrie, va avea loc aniversarea celor 140 de ani de activitate neîntreruptă a Corului din Bocșa Română, ocazie cu care se va lansa „Monografia“ corului, lucrare în curs de editare.

Comentarii Facebook


Știri recente