Copiii din Mediaş, implicaţi în proiecte filantropice

Un grup de copii de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din cimitirul municipal din Mediaş a oferit mărţişoare credincioaselor prezente la Sfânta Liturghie din Duminica Ortodoxiei, informează „Ziarul Lumina”.

Mărţişoarele au fost confecţionate în cadrul atelierelor organizate la biserică, sub coordonarea pr. Flaviu-Gabriel Fleşer şi a unor cadre didactice, părinţi şi voluntari. Proiectul este înscris în Concursul naţional „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“ şi se adresează copiilor care participă la slujbele religioase de la această biserică. Copiii au participat la Sfânta Liturghie din Duminica Ortodoxiei îmbrăcaţi în straie populare şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Ei au ţinut în mâini icoane, amintind astfel biruinţa credinţei adevărate asupra ereziei iconoclaste. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Flaviu-Gabriel Fleşer le-a amintit credincioşilor despre proiectul de implicare a copiilor în concursul iniţiat de Patriarhia Română, între activităţile desfăşurate în ultima perioadă numărându-se şi participarea la cele două ateliere de confecţionare a mărţişoarelor.

„O parte dintre mărţişoarele confecţionate au fost expuse spre vânzare la finalul săptămânii trecute, la un Târg de primăvară din Cluj-Napoca, iar cu banii obţinuţi se va organiza un pelerinaj la Sighişoara pentru copiii de la Centrul de Plasament «Sfântul Apostol Andrei» din municipiul nostru“, a spus părintele Flaviu-Gabriel Fleşer.

Comentarii Facebook


Știri recente