Copiii de la două grădiniţe buzoiene au primit daruri de Crăciun

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, prin Sectorul Social-filantropic şi misionar, a oferit, miercuri, 17 decembrie 2014, daruri copiilor de la Grădiniţa cu program normal din localitatea Florica, judeţul Buzău, după cum ne-a transmis Dragoş Olteanu. Cu acest prilej, cei 31 de preşcolari au prezentat oaspeţilor un program artistic de colinde şi poezii. Bucuria s-a putut citi în ochii micuţilor, care au mulţumit lui Moş Crăciun pentru darurile primite.

„Am venit în întâmpinarea acestor micuţi cu daruri, constând în articole vestimentare, jucării, fructe şi mult aşteptatele dulciuri, care au înveselit chipurile acestor copilaşi. Ei au primit cu multă bucurie darurile, bucurie pe care am resimţit-o şi noi. Copiii sunt, de departe, cea mai fidelă oglindă a sentimentelor pe care le nutresc şi credem că prezenţa noastră în mijlocul lor reprezintă o modalitate de a-i stimula pentru a se implica mai mult în actul didactic şi, în mod deosebit, pentru a se apropia de Biserică şi de slujbele ei“, a declarat Pr. Gabriel Gherghe, consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic şi misionar.

Tot miercuri, 17 decembrie, reprezentanţii Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul au oferit cadouri copiilor cu oportunităţi sociale şi financiare limitate, care merg la Grădiniţa cu program prelungit nr. 11 din municipiul Buzău.

„Copiii i-au întâmpinat pe mesagerii lui Moş Crăciun cu colinde şi cântece de Crăciun. Ei au ascultat, cu emoţie, povestea părinţilor profesori, care le-au vorbit despre virtuţile celor ce primesc daruri cu ocazia Naşterii Domnului, despre importanţa de a merge permanent la grădiniţă şi, mai târziu, la şcoală, de a asculta şi prelua ca modele educatoarele şi pe cei ce le dăruiesc prinosul şi dragostea lor.

Grădiniţa cu program prelungit nr. 11 se află în cartierul Simileasca din municipiul Buzău, unde se află cea mai însemnată comunitate de rromi din municipiu. Unitatea de învăţământ funcţionează ca structură în cadrul Şcolii gimnaziale «Mihail Kogălniceanu» din Buzău şi are înscrişi 80 de copii, expuşi unui risc crescut de abandon şcolar“, după cum a relatat Pr. Cristian Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul.

În perioada următoare, reprezentanţi ai principalelor sectoare de activitate ale Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei vor desfăşura astfel de acţiuni în mai multe şcoli, grădiniţe şi aşezăminte social-filantropice din Buzău şi împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente