Convocare extraordinară a Sinodului Ierarhiei Greciei în luna martie 2017

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis astăzi, 11 ianuarie 2017, convocarea unei şedinţe extraordinare a Ierarhiei Bisericii Greciei în perioada 8-9 martie a acestui an. Hotărârea a fost făcută publică în comunicatul emis astăzi de Sinodul Permanent.

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei s-a întâlnit ieri şi astăzi în şedinţă de lucru, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade.

În cursul zilei de miercuri, Sinodul Permanent a aprobat textul care va fi publicat în broşura Către popor, ca urmare a deciziei Sfântului Sinod din data de 24 noiembrie 2016 referitoare la informarea clerului şi credincioşilor cu privire la deciziile Sfântului şi Marelui Sinod din Creta.

Sinodul Permanent a decis, de asemenea, convocarea extraordinară a Sfântului Sinod a Ierarhiei Bisericii Greciei în zilele de miercuri şi joi, 8-9 martie 2017. În cadrul lucrărilor sale, vor fi susţinute următoarele referate:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Daniil, Mitropolit de Kesariani, Vyrona şi Ymittos, va susţine un referat pe tema Educaţiei Religioase;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetsa şi Eghina, va susţine un referat pe tema Orei de Religie;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Messinia, va susţine un referat pe tema dialogului cu romano-catolicii.

Înainte de şedinţa extraordinară a Ierarhiei va fi oficiată Sfânta Liturghie în Duminica Ortodoxiei (5 martie) în Catedrala Arhiepiscopală din Atena. Sinodul Permanent a hotărât ca Mitropolitul de Dimitriada şi Almyros să rostească predica.

Conform comunicatului, Sinodul Permanent s-a ocupat şi cu diferite teme legate de Mitropolii şi Comisiile Sinodale: Comisia pentru Relaţii Interortodoxe şi Intercreştine, Comisia pentru Educaţie Religioasă şi Formarea Clerului.

În final, Sinodul Permanent a luat în considerare numele unor clerici în vederea înscrierii lor în listele pentru alegerile de episcopi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Hramul Bisericii Sf. Ilie din Galaţi (4)

Sfântul Ilie cinstit la Galaţi

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Biserica din cartierul gălăţean Micro 17. Lăcaşul de cult şi-a serbat ocrotitorul, pe Sfântul Profet Ilie. Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi…