Conferințele din Arhiepiscopia Târgoviștei, la final. IPS Nifon le-a vorbit preoților despre importanța icoanei

IPS Mitropolit Nifon a prezidat în 11 iulie 2017 Conferința pastoral-misionară cu tema Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești pentru preoții din Protoieria Titu. Evenimentul s-a desfășurat în Biserica Parohiei Sălcuța, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța icoanei pentru spiritualitatea și cultura ortodoxă. Icoana se fundamentează pe Întruparea Fiului lui Dumnezeu și oferă omului o aprofundare vizibilă a credinței.

Referatele au fost susținute de: Pr. Eduard Marian Dobre (Parohia Crevedia), Pr. Vasile Ioan Dan (Parohia Mircea Vodă) și Pr. Ovidiu Domșa (Parohia Odobești) și au evidențiat diferite aspecte ale teologiei icoanei, ale vieții liturgico-sacramentale și duhovnicești în Ortodoxie.
Această conferință a încheiat ciclul conferințelor pastoral-misionare din Arhiepiscopia Târgoviștei, după ce au avut loc astfel de întruniri pentru preoții din toate cele cinci protoierii ale Eparhiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sesiune de admitere la extensia FTOUB din Roma

36 de candidați participă în perioada 21-23 septembrie 2017 la sesiunea de admitere a extensiei Facultății de Teologie Justinian Patriarhul, secțiunea Pastorală, din Roma. Prima probă a reprezentat-o testul de aptitudini socio-umane. La eveniment a…