Conferinţă teologică la Academia Teologică din Moscova

În data de 15 octombrie 2014, la Academia Teologică din Moscova a avut loc o conferinţă ştiinţifică, în cadrul festivităţilor dedicate împlinirii a 200 de ani de la mutarea Academiei Teologice din Moscova în Lavra Sfântului Serghie. Conferinţa a fost dedicată raportului între învăţământul teologic şi cel laic din Rusia, după modelul Academiei Teologice din Moscova.

După cum ne-a transmis diac. Eugeniu Rogotti, la conferinţă a participat şi părintele profesor Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, care a prezentat un referat despre situaţia actuală a învăţământului teologic universitar din România. Părintele Ştefan Buchiu a prezentat un scurt istoric al învăţământului teologic din România, apoi a oferit participanţilor la conferinţă date concrete despre felul în care funcţionează facultăţile de teologie ortodoxă din România în cadrul Universităţilor de Stat.

La conferinţa, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Evghenie de Vereya, rectorul Academiei Teologice din Moscova, au participat atât cadre didactice ale academiei, cât şi profesori de la unele facultăţi din cadrul universităţilor de stat din Moscova.

După încheierea primei părţi a conferinţei, Înaltpreasfinţitul Părinte Evghenie a avut o întâlnire cu părintele profesor Ştefan Buchiu, în cadrul căreia s-au trecut în revistă posibilităţile de cooperare, în vederea intensificării schimburilor de profesori, studenţi şi literatură religioasă, în baza parteneriatului încheiat între cele două instituţii de învăţământ teologic superior.

Comentarii Facebook


Știri recente