Conferinţa „Slujire şi dăruire prin ascultare şi statornicie în cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor”

Marţi, 16 decembrie 2014, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, s-a desfăşurat la sala amfiteatru a Centrului socio-cultural „Episcopul Damaschin”, conferinţa cu tema „Slujire şi dăruire prin ascultare şi statornicie în cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor”.

Invitat la acest eveniment a fost Preacuviosul Părinte Arhimandrit Benedict, stareţul Mănăstirii Neamţ, care a venit în mijlocul elevilor şi cadrelor didactice ale Seminarului din Slobozia cu arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La conferinţă a participat şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar administrativ, ca delegat al Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Conferinţa a fost deschisă de cuvântul Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, prezentat de părintele vicar administrativ. În continuare Preacuviosul Părinte Rafail a vorbit despre importanţa rolului ascultării şi statorniciei în formarea duhovnicească a elevilor seminarişti ca viitori slujitori ai Bisericii. Părintele Arhimandrit Benedict le-a vorbit elevilor despre felul în care instituţiile de învăţământ teologic trebuie să-i pregătească pe elevi şi studenţi pentru provocările lumii secularizate, potrivit sf-esc.ro.

Părintele Constantin Pătraşcu a mulţumit invitaţilor pentru dragostea cu care au răspuns chemării la această activitate, precum şi elevilor, pentru interesul manifestat.

Comentarii Facebook


Știri recente