Conferinţă preoţească la Darabani

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a prezidat marţi, 18 noiembrie 2014, conferinţa semestrială de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Darabani, informează “Ziarul Lumina”.

Întrunirea a avut loc în biserica Parohiei Dragalina şi a avut ca temă „Un nou Constantin cel Mare – ctitor de locaşuri sfinte şi aşezăminte sociale, apărător al credinţei creştine“, referatul fiind prezentat de pr. Marius Dumitru Pădurariu.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de IPS Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi pr. Constantin Panzariu, protopop al Protopopiatului Darabani. La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt în care a subliniat faptul că Sfântul Constantin Brâncoveanu poate constitui model de inspiraţie pentru orice creştin: „Constantin Vodă Brâncoveanu este pentru toţi icoană inspiratoare, din care se revarsă forţă şi voinţă de a merge pe calea Bisericii, de a urma păstoririi întru cele ale credinţei, de a încerca să vedem că măreţia, bogăţia şi fericirea nu îl împiedică pe om să aibă credinţă puternică şi să urmeze calea Domnului“.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost hirotesit duhovnic tânărul preot Călin Mardar, după care a fost oficiată o slujbă de sfinţire pentru noua clopotniţă a bisericii Parohiei Dragalina, binefăcătorii primind diplome din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan.

Manifestarea a continuat cu întrunirea propriu-zisă, în cadrul căreia s-au prezentat un referat pe tema stabilită şi un film şi au avut loc discuţii între ierarh şi preoţii prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…