Conferința preoțească în Episcopia Tulcii

La Biserica „Buna Vestire” din Tulcea s-a desfășurat, astăzi, 14 ianuarie 2014, conferința preoțească lunară a preoților din Protopopiatul Tulcea. La ședință a participat Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în cuvântul său amintind despre proclamarea Anului omagial al Sf. Spovedanii și al Sf. Împărtășanii și Anul comemorativ al Sf. Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

După cuvântul Preasfinției Sale, Pr. Rusu Emanuel – Andrei de la Parohia „Sf. Dumitru” – Beștepe a prezentat o meditație duhovnicească prilejuită de serbarea Anului omagial euharistic, pe tema „Gustați și vedeți că bun este Domnul”.

În cadrul ședinței au fost discutate și o serie de probleme de ordin administrativ-bisericesc, economic și cultural-misionar care privesc bunul mers al activității parohiilor.

În partea a doua parte a conferinței, d-na dr. Lăcrămioara Manea de la Institutul de Cercetări Eco Muzeale din Tulcea, autoarea volumului „Circulația cărții vechi românești (manuscrisă și tipărită) în spațiul nord dobrogean, a prezentat cartea în plenul ședinței. Volumul a apărut recent la Editura Istros din Brăila, cu sprijinul financiar al Episcopiei Tulcii în cadrul unui parteneriat cultural încheiat între I.C.E.M. Tulcea și Episcopia Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente