Conferinţă pastoral misionară de primăvară cu preoţii din Protoieria Craiova Nord

Peste 100 de preoţi din Protoieria Craiova Nord s-au reunit astăzi, 19 mai, în cea de a treia conferinţă pastoral misionară de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei, dedicată „Anului omagial al parohiei şi mănăstirii azi”. Conferinţa, prezidată de părintele Grigore Vulcănescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei şi delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, după cum ne-a transmis Pr. Gheorghe Cioiu.

După Sfânta Liturghie, preoţii s-au reunit în sala de festivităţi a Centrului social „Renaşterea”, unde au participat la conferinţa propriu-zisă. În deschidere, părintele Lucian Dodenciu de la Parohia Branişte II – Işalniţa, judeţul Dolj, a susţinut prelegerea cu tema Misiunea parohiei şi mănăstirii azi. „Misiunea Bisericii înseamnă împlinirea planului dumnezeiesc de mântuire a lumii, lăsată nouă de Mîntuitorul Hristos. Valoarea misiunii Bisericii nu este dată însă numai de unicitatea planului divin ci şi de Persoana care l-a făcut cunoscut. La întâlnirea din Galileea, Domnul Iisus le-a spus ucenicilor Săi: Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ (Matei 28, 18). Aşadar, misiunea Bisericii a fost încredinţată de către însuşi Creatorul ceresc, Cel care a transmis-o în mod direct şi clar către Sfinţii Apostoli: Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului.(Matei 28, 18 – 20) În concluzie, Biserica are o singură alternativă şi opţiune, aceea de a împlini misiunea ce i-a fost încredinţată, fiindcă este o poruncă dată de Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a spus părintele Lucian.

Prelegerea a fost urmată de întrebări şi dezbateri pe marginea subiectului abordat. Seria conferinţelor preoţeşti de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei va continua luni 25 mai, cu întrunirea preoţilor din Protoieria Băileşti, judetul Dolj, iar marti, 26 mai se vor întruni preoţii din Protoieriile Târgu Jiu Nord şi Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente