Conferinţă duhovnicească la Oraviţa

Peste 200 de copii și tineri au fost prezenți la Casa de Cultură din Oravița joi, 4 februarie 2016, pentru a participa la o conferință duhovnicească susținută de părintele Teofan Munteanu, duhovnicul Mănăstirii Nera din județul Caraș-Severin, informează site-ul oficial al Eparhiei. Părintele Teofan a explicat, pe înțelesul tuturor, cum trebuie de fapt trăită tinerețea în duhul lui Hristos, mai ales într-o societate care pune accentul mai mult pe cele materiale.

„Au fost întrebări foarte variate din mai multe domenii de activitate și credem că stilul acesta interactiv și bucuria cu care părintele Teofan le-a răspuns tinerilor a fost de folos și au plecat îndreptați și câștigați”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea, ce s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a reunit tineri și copii de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, dar și credincioși și preoți din tot județul.

„Trăsătura fundamentală a tânărului de astăzi este întrebarea și astfel noi călătorind cu întrebarea pe drumul maturizării noastre l-am găsit pe părintele Teofan, care ne-a răspuns tuturor întrebărilor și frământărilor specifice vârstei, dovedindu-se a fi un „far” în întuneric. Nouă ne revine mulțumirea și recunoștința, dar și datoria de a împlini și a pune în practică toate îndemnurile primite de la părintele Teofan”, a precizat Antonia, o tânără prezentă la eveniment.

Manifestarea face parte din programul organizat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului în perioada 30 ianuarie – 6 februarie, sub numele de „Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului”, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente