Conferinţă despre teologia Sf. Ioan Gură de Aur la Universitatea Viena

Părintele Arhimandrit Teofan Mada, conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Arad şi vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, a susţinut la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Viena o conferinţă cu titlul Iubirea în teologia Sf. Ioan Gură de Aur.

Conferinţa a avut loc în cadrul cursului Teologie şi spiritualitatea Sf. Părinţi răsăriteni a pr. lect. dr. Ioan Moga. În dialogul care a urmat, părintele Teofan a subliniat importanţa Sf. Ioan Gură de Aur pentru o teologie ancorată biblic şi asumată ascetic, dar orientată pastoral şi îndreptată spre provocările societăţii. Prof. Dr. Rudolf Prokschi, de la catedra de Teologie şi Istorie a Bisericilor Răsăritene, prezent la acest eveniment, a apreciat rolul Sf. Ioan Gură de Aur în apropierea dintre Răsărit şi Apus.

Totodată, Părintele Teofan Mada a susţinut o conferinţă şi la Biserica Sf. Antonie din Viena în cadrul unei seri de dialoguri duhovniceşti purtând titlul Crucea în viaţa creştină.

Comentarii Facebook


Știri recente