Conferinţă dedicată ocrotitorilor învăţământului teologic

Sala festivă a Centrului eparhial din Timişoara a găzduit joi, 29 ianuarie, conferinţa cu titlul „Sfinţii Trei Ierarhi, modele de păstori duhovniceşti”, susţinută de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului. Evenimentul a fost dedicat ocrotitorilor învăţământului teologic, Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, prăznuiţi la 30 ianuarie, a precizat George Giurgiu.

La conferinţă au participat elevi seminarişti, studenţi şi profesori de la Departamentul teologic al Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, reprezentanţi ai conducerii Universităţii de Vest din Timişoara, preoţi şi consilieri de la Catedrala Mitropolitană şi de la Centrul eparhial.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Timişoarei şi Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi este înscris în agenda culturală a Arhiepiscopiei Timişoarei, dedicată Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.După conferinţă, elevii, studenţii, preoţii şi profesorii, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan şi cu Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, au participat la Slujba Vecerniei de la Catedrala Mitropolitană, închinată Sfinţilor Trei Ierarhi, ocrotitorii sfântului locaş. Cu acest prilej, răspunsurile la strană au fost date de corul studenţilor teologi al Facultăţii de Litere, istorie şi Teologie, condus de pr. Laurian Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente