Conferinţă dedicată apărătorilor Ortodoxiei în timpul prigoanei comuniste, la Dortmund

Conferinţă dortmund

Parohia „Sf. Dimitrie cel Nou” din Dortmund a organizat, recent, o seară culturală dedicată apărătorilor Ortodoxiei în timpul prigoanei comuniste.

Invitatul special al evenimentului a fost scriitorul şi filosoful Sorin Lavric. Acesta a susţinut, în lăcaşul de cult al parohiei, prelegerea intitulată „Consacrarea prin suferinţă”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

În discursul său, Sorin Lavric a evidenţiat comportamentul exemplar al unor români care au fost închişi în temniţă şi au suferit pentru credinţa lor, în timpul comunismului.

În cazul în care destinele le-ar fi în mod suficient cunoscute, aceşti oameni ar putea deveni modele şi pentru românii zilelor noastre spre a-şi putea forma acea atitudine de demnitate care se cere în faţa încercărilor de orice fel, a transmis domnia sa.

Evenimentul s-a încheiat prin prezentarea unor cărţi având drept tematică evocarea fenomenului concentraţionar şi a semnificaţiilor sale, mai ales pe plan creştin.

Dl. Flavius Guiaş, profesor de matematică la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Dortmund, a citit câteva fragmente din recenziile unor cărţi dedicate acestui subiect, ilustrând prin exemple concrete ideea fundamentală exprimată în discursul lui Sorin Lavric.

Proclamarea oficială a Anului omagial şi comemorativ 2017 în Patriarhia Română – Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente