Conferinţă dedicată apărătorilor Ortodoxiei în timpul prigoanei comuniste, la Dortmund

Conferinţă dortmund

Parohia „Sf. Dimitrie cel Nou” din Dortmund a organizat, recent, o seară culturală dedicată apărătorilor Ortodoxiei în timpul prigoanei comuniste.

Invitatul special al evenimentului a fost scriitorul şi filosoful Sorin Lavric. Acesta a susţinut, în lăcaşul de cult al parohiei, prelegerea intitulată „Consacrarea prin suferinţă”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

În discursul său, Sorin Lavric a evidenţiat comportamentul exemplar al unor români care au fost închişi în temniţă şi au suferit pentru credinţa lor, în timpul comunismului.

În cazul în care destinele le-ar fi în mod suficient cunoscute, aceşti oameni ar putea deveni modele şi pentru românii zilelor noastre spre a-şi putea forma acea atitudine de demnitate care se cere în faţa încercărilor de orice fel, a transmis domnia sa.

Evenimentul s-a încheiat prin prezentarea unor cărţi având drept tematică evocarea fenomenului concentraţionar şi a semnificaţiilor sale, mai ales pe plan creştin.

Dl. Flavius Guiaş, profesor de matematică la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Dortmund, a citit câteva fragmente din recenziile unor cărţi dedicate acestui subiect, ilustrând prin exemple concrete ideea fundamentală exprimată în discursul lui Sorin Lavric.

Proclamarea oficială a Anului omagial şi comemorativ 2017 în Patriarhia Română – Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…