Concurs de muzică psaltică la Seminarul Teologic Ortodox din București

Seminarul Teologic Ortodox din București a găzduit cea de-a IX-a ediție a concursului de muzică psaltică intitulat Aghia Trias. Evenimentul a avut loc în data de 18 mai 2017 și a fost organizat de elevii instituției de învățământ, în parteneriat cu Liga Culturală Nifon Mitropolitul.

Toate clasele din cadrul instituției de învățământ au participat la concurs. Fiecare grup a prezentat 3 piese, 2 la alegere și una obligatorie, informează Șchiopu Robert Ionuț, pedagog în cadrul seminarului bucureștean.

Din juriu au făcut parte: părinții arhidiaconi Răzvan Constantin Ștefan și Nifon Constantin. Criteriile de evaluare au fost următoarele: omogenitate, stilistică, tehnică și intonație și impresie artistică.

Câștigătorul concursului a fost grupul psaltic Sfântul Ioan Hrisostom al clasei a XI-a A. Locurile doi și trei au aparținut grupurilor: Sfântul Maxim Mărturisitorul (clasa a XI-a B) și Sfântul Ioan Hrisostom (Clasa a XII-a B). Competiția muzicală are ca scop testarea cunoștințelor dobândite în timpul orelor de curs.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…