Concurs de muzică psaltică la Seminarul Teologic Ortodox din București

Seminarul Teologic Ortodox din București a găzduit cea de-a IX-a ediție a concursului de muzică psaltică intitulat Aghia Trias. Evenimentul a avut loc în data de 18 mai 2017 și a fost organizat de elevii instituției de învățământ, în parteneriat cu Liga Culturală Nifon Mitropolitul.

Toate clasele din cadrul instituției de învățământ au participat la concurs. Fiecare grup a prezentat 3 piese, 2 la alegere și una obligatorie, informează Șchiopu Robert Ionuț, pedagog în cadrul seminarului bucureștean.

Din juriu au făcut parte: părinții arhidiaconi Răzvan Constantin Ștefan și Nifon Constantin. Criteriile de evaluare au fost următoarele: omogenitate, stilistică, tehnică și intonație și impresie artistică.

Câștigătorul concursului a fost grupul psaltic Sfântul Ioan Hrisostom al clasei a XI-a A. Locurile doi și trei au aparținut grupurilor: Sfântul Maxim Mărturisitorul (clasa a XI-a B) și Sfântul Ioan Hrisostom (Clasa a XII-a B). Competiția muzicală are ca scop testarea cunoștințelor dobândite în timpul orelor de curs.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sesiune de admitere la extensia FTOUB din Roma

36 de candidați participă în perioada 21-23 septembrie 2017 la sesiunea de admitere a extensiei Facultății de Teologie Justinian Patriarhul, secțiunea Pastorală, la Roma. Prima probă a reprezentat-o testul de aptitudini socio-umane. La eveniment a…