Concurs de muzică psaltică la Seminarul Teologic Ortodox din București

Seminarul Teologic Ortodox din București a găzduit cea de-a IX-a ediție a concursului de muzică psaltică intitulat Aghia Trias. Evenimentul a avut loc în data de 18 mai 2017 și a fost organizat de elevii instituției de învățământ, în parteneriat cu Liga Culturală Nifon Mitropolitul.

Toate clasele din cadrul instituției de învățământ au participat la concurs. Fiecare grup a prezentat 3 piese, 2 la alegere și una obligatorie, informează Șchiopu Robert Ionuț, pedagog în cadrul seminarului bucureștean.

Din juriu au făcut parte: părinții arhidiaconi Răzvan Constantin Ștefan și Nifon Constantin. Criteriile de evaluare au fost următoarele: omogenitate, stilistică, tehnică și intonație și impresie artistică.

Câștigătorul concursului a fost grupul psaltic Sfântul Ioan Hrisostom al clasei a XI-a A. Locurile doi și trei au aparținut grupurilor: Sfântul Maxim Mărturisitorul (clasa a XI-a B) și Sfântul Ioan Hrisostom (Clasa a XII-a B). Competiția muzicală are ca scop testarea cunoștințelor dobândite în timpul orelor de curs.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Interviu cu directorul Centrului Sf. Alexandra Împărăteasa | „În societatea românească lipsa de sprijin este la fel de mare pe cât este de mare numărul de avorturi”, spune Alexandra Nadane

Femeile aflate în criză de sarcină au posibilitatea de a primi suport şi consiliere prin intermediul Centrului Sfânta Alexandra Împărăteasa din Capitală. Alexandra Nadane, directorul executiv al instituţiei, a oferit recent un interviu Revistei Q Magazine…