Concurs de creatie literara de inspiratie spiritual-crestina

Fundatia Religio in colaborare cu paraclisul Sfantul Gheorghe al Spitalului de Urgenta Bucuresti si Biblioteca Municipala Mihail Sadoveanu organizeaza a III-a editie a concursului de creatie literara de inspiratie spiritual-crestina. Concursul are doua sectiuni: poezie si eseu.

Tema eseului va trebui sa urmareasca problematica libertatii omului modern in raport cu societatea privita ca spatiu sacru, precum si capacitatea acestuia de a se concentra eficient asupra principiilor esentiale ale Vietii. Manuscrisele (minimum 15 poezii si un eseu de maximum cinci pagini dactilografiate), insotite de un Curriculum Vitae si o fotografie tip pasaport, se primesc pana la data de 26 martie 2001.

Se vor acorda 3 premii si mentiuni, de catre un juriu format din personalitati ale culturii romanesti. Lucrarile premiate vor fi publicate in paginile unor reviste literare si incluse intr-o antologie. Lansarea acesteia va avea loc o data cu festivitatea de premiere, care se va desfasura in ziua Sfintei Sarbatori a Sfantului Gheorghe, luni, 23 aprilie 2001, in Amfiteatrul Spitalului de Urgenta Bucuresti.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Peste 100.000 români au vizitat Palestina în 2018

„Peste 100.000 români au vizitat Palestina în 2018. Basilica Travel organizează cel mai important eveniment de pelerinaj în Palestina” și este preferată de turiști pentru „corectitudine și seriozitate”, a declarat pentru Trinitas TV Jiries Qumsiyeh…