Concert de colinde la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu și Grupul Bizantin Sfântul Ioan Damaschin au debutat duminică seară, 22 decembrie 2013, în activitatea muzical-artistică, prin susținerea unui concert de colinde la Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău. Alături de spectatori s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum a precizat Dragoș Olteanu.

În cadrul programului, au fost interpretate colinde tradiționale, din repertoriul românesc și grecesc, creații ale unor compozitori consacrați.

La final, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de apreciere pentru reprezentația celor două corale nou-înființate ale Eparhiei: „Mulțumim membrilor celor două corale pentru că și-au dat tot interesul ca să vă ofere dumneavoastră – credincioșilor din municipiul Buzău – acest frumos concert de colinde, care reprezintă doar o parte din izvorul nesecat al spiritualității ortodoxe românești. Fie că au fost interpretate în tetrafonie de către Corala Mixtă, fie că au fost interpretate de Grupul Coral Bizantin „Sfântul Ioan Damaschin”, așa cum spune și titulatura, în stil bizantin, tradițional, ortodox și românesc, în același timp, colindele sunt un inepuizabil izvor de spiritualitate, care vine din adâncul sufletului poporului român. Am ascultat și colinde inedite, în interpretarea Grupului Coral Bizantin, și mă gândeam cât de bogat, de divers și de frumos este acest tezaur de colinde, pe care nu-l au alte popoare ortodoxe”.

Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu și-a început oficial activitatea la data de 1 noiembrie, acest an, dând răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie din duminici și sărbători, la Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău.

Grupul Bizantin Sfântul Ioan Damaschin a luat ființă la începutul lunii septembrie, fiind format din 20 de membri: preoți, diaconi, teologi, psalți și alți iubitori de muzică bisericească de tradiție bizantină.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…