Concert de colinde susținut de elevii Școlii Ortodoxe „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara

În Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara a avut loc sâmbătă, 17 noiembrie 2016, un concert tradițional de colinde, susținut de Corul Prologos al Școlii Gimnaziale Sfântul Antim Ivireanul și al Grădiniței Troița  din Timișoara, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Programul manifestărilor a cuprins mai multe colinde, interpretate atât de copiii de la grădiniță, împreună cu cei din clasele primare, cât și de copiii de la gimnaziu. Pe scenă au mai urcat Corul de părinți Prologos și Corul de fete al Liceului Teoretic Traian Vuia din Făget.

Concertul de colinde a fost organizat de Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul și Grădinița Troița din Timisoara, în colaborare cu Asociația Prologos, Arhiepiscopia Timișoarei și Filarmonica Banatul.

La eveniment au participat clerici, profesori, elevi,  studenți, dar și părinții și apropiții copiilor de la cele două unități de învățământ organizatoare. Fiecare participant, prin achiziționarea biletului, a primit în dar și albumul de colinde autentice romanesti Ce Soare rasare.

Școala Ortodoxă Sfântul Antim Ivireanul funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, fiind prima şcoală ortodoxă din judeţul Timiş, autorizată de Ministerul Educaţiei. Alături de Grădinița Troița, Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul face parte dintr-un proiect al Asociației Prologos, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…