Concert al tinerilor de la Biserica „Sfântul Nicolae“-Dintr-o Zi

Duminică, 24 mai, după Sfânta Liturghie, Departamentul pentru tineret al Bisericii „Sfântul Nicolae“-Dintr-o Zi din Bucureşti a oferit credincioşilor prezenţi la slujbă un concert instrumental intitulat „Tinerii Bisericii vă (în)cântă“, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a avut loc la Elite Art Gallery, în vecinătatea bisericii. Sprijinul generos al gazdelor concertului a contribuit la reuşita acestui proiect al parohiei.

În faţa numeroşilor credincioşi ai bisericii s-au aflat trei tinere care s-au pregătit intens pentru această întâlnire: Nectaria Vlăescu (pian), Alina Atanasiu (flaut) şi Ana Secuiu (pian). Din programul concertului au făcut parte piese cunoscute ale compozitorilor Ludwig van Beethoven, Christoph Willibald Gluck, Georg Philipp Telemann, Frédéric Chopin, Robert Schumann şi Carl Czerny.

Concertul şi întâlnirea care a urmat, discuţiile la care au participat cei trei slujitori ai Bisericii şi credincioşii prezenţi au contribuit la mai buna cunoaştere şi la întărirea comuniunii dintre enoriaşii acestei biserici. Pentru toţi cei implicaţi în organizarea acestui concert, dar şi pentru cei prezenţi în ziua concertului, acest eveniment a reprezentat un prilej în plus pentru a înţelege faptul că Biserica se prelungeşte dincolo de zidurile ei şi că frumuseţea pe care începem să o cunoaştem în interiorul bisericii se cere să fie continuată în viaţa de zi cu zi. Concertul „Tinerii Bisericii vă (în)cântă“ se înscrie într-o serie de evenimente dedicate copiilor şi tinerilor Bisericii, iniţiate de Departamentul pentru tineret al Parohiei „Sfântul Nicolae“-Dintr-o Zi. Printre ultimele proiecte se află plantarea de tei în parcul Kiseleff (4 aprilie), activitate la care au participat mai mult de 40 de persoane, majoritatea copii şi tineri. De asemenea, sâmbătă, 18 aprilie, a fost organizată o drumeţie de o zi la munte. S-a mers cu trenul până la Sinaia, unde au fost vizitate Mănăstirea Sinaia şi Castelul Peleş, şi apoi pe jos prin pădure până la Stâna Regală. Alte activităţi din ultimele luni la care au fost implicaţi tineri şi copii care vin la Biserica „Sfântul Nicolae“-Dintr-o Zi au fost „Atelierele de bucurii“ în cadrul cărora s-au realizat, în luna martie, mărţişoare, iar în luna aprilie, cei prezenţi au putut învăţa tehnica pictării icoanelor pe sticlă de la un meşter popular. Pe lângă toate acestea, începând din luna martie, voluntari din partea Parohiei „Sfântul Nicolae“-Dintr-o Zi merg de două ori pe săptămână la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie“. În ajunul concertului, sâmbătă, 23 mai, cele trei tinere artiste s-au aflat şi în mijlocul bolnavilor de la centrul de îngrijiri paliative, unde au încercat, prin muzica lor, să aducă un strop de bucurie celor internaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente