Coliturghisire panortodoxă la Londra. PS Ignatie Mureșanul a reprezentat Biserica Ortodoxă Română

În ziua praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Grigorie, Arhiepiscopul de Thyateira și Marea Britanie (Patriarhia Constantinopolului) a prezidat Sfânta Liturghie în Biserica sârbească Sfântul Sava din Londra, Marea Britanie. Din soborul slujitor au făcut parte arhierei din diferite Biserici Ortodoxe surori, informează site-ul spclondon.org.

Din sobor au făcut parte:

  • Înaltprasfințitul Părinte Elisei de Sourozh (Biserica Ortodoxă Rusă);
  • Înaltpreasfințitul Părinte Dositei de Marea Britanie și Scandinavia (Biserica Ortodoxă Sârbă);
  • Înaltpreasfințitul Părinte Zenon, Arhiepiscop de Dmanisi (Biserica Ortodoxă Georgiană);
  • Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Episcop-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei (Biserica Ortodoxă Română);
  • Preasfințitul Părinte Atanasie, Episcop de Tropaeou (Patriarhia Ecumenică).

Credincioșii prezenți la slujbă au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Teofan Zăvorâtul aduse de la mănăstirea rusească Vishenski. Aducerea moaștelor a avut loc cu binecuvântarea Înaltprasfințitul Părinte Elisei.

În cuvântul rostit în data de 5 iunie 2017, Arhiepiscopul Grigorie a evidențiat faptul că fiecare creștin trebuie să fie puternic în credință pentru a putea depăși dificultățile pe care le întâmpină. De asemenea, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru pacea în lume și pentru unitatea Bisericii.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Dositei a mulțumit tuturor pentru participare. Totodată, ierarhul și-a exprimat speranța că vor mai exista astfel de coliturghisiri care indică unitatea Ortodoxiei.

Foto credit: spclondon.org

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente