Colindele de la Paraclisul CMN i-au pregătit pe bucureşteni pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului

Sute de credincioşi bucureşteni au participat sâmbătă seara la un concert de colinde ce a avut loc la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, situat în apropierea Catedralei Naţionale.  

În deschiderea evenimentului, Părintele Arhimandrit Dionisie Constantin, Consilier Patriarhal la Atelierele Patriarhiei Române, a prezentat grupurile de colindători şi a subliniat faptul că aceste cântece străvechi fac parte din identitatea noastră naţională, potrivit Trinitas Tv.

„Noi, românii, purtăm colindele în suflet încă din pruncie sădite odată cu credinţa noastră. De aceea, colindele au un asemenea succes la noi, o asemenea prospeţime şi actualitate pentru că ele Îl conţin şi Îl mărturisesc pe Hristos Domnul. Fără referinţa la Hristos colindele devin simple cântece de sezon care trec şi se uită pentru că le lipseşte mesajul veşniciei, le lipseşte mesajul iubirii lui Dumnezeu pentru noi”.

„Colindele autentice transmit adevăruri profunde spuse în cuvinte simple. Însă de aceste lucruri simple şi profunde, de acest firesc al vieţii avem nevoie acum mai ales în preajma sărbătorilor când dorim să ne regăsim pe noi înşine într-o lume adeseori prea agitată şi înstrăinată”.

Concertul a fost susţinut de Grupul Psaltic Anastasis al Paraclisului CMN, alături de Grupul clasei de canto popular al Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”, coordonat de Prof. Loredana Streche și Prof. Maria Luiza Popescu, şi Ana Maria Pătrășcioiu. 

Pr. Ion Dragomir de la Paraclisul CMN a menţionat faptul că întrucât ne aflăm într-o perioadă a bucuriei şi a darurilor, „am încercat şi noi prin acest concert de colinde să aducem un dar comunităţii care s-a creat aici la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului”.

De asemenea, concertul a fost dedicat şi voluntarilor Paraclisului CMN ca semn de recunoştinţă pentru desfăşurarea campaniilor aflate în derulare, a mai spus Pr. Ion Dragomir.

Grupul Psaltic Anastasis 

Grupul psaltic Anastasis a fost înființat în anul 2014, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din tineri studenți teologi, cu dragoste pentru Biserică şi pentru muzica psaltică tradițională.

Anastasis este cunoscut, în primul rând prin evoluția la strana Paraclisului CMN, dar şi prin activitatea lor misionară și prin înregistrările realizate în colaborare cu Radio Trinitas.

Numele Anastasis, care în limba greacă înseamnă înviere, este în legătură directă cu hramul principal al paraclisului. Numele nu este însă doar o titulatură, ci şi o misiune încredinţată tinerilor psalţi de Patriarhul României, aceea de a transmite prin intermediul cântării bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Vezi mai multe imagini în galeria foto.

Foto Credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente