Colindători la Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost colindat pe 22 decembrie 2011 de mai multe grupuri de colindători din București, Sibiu și Vaslui care au fost primiți în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei.

Astfel, a interpretat colinde tradiționale Grupul de copii al Grădiniței nr. 24 din București, după care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a binecuvântat pe micuții colindători: „Ne bucurăm de performanța la care ați ajuns. Felicităm pe doamnele educatoare, pe părinții voștri care v-au născut și v-au dat la grădiniță și pe toți care v-au ajutat să învățați aceste colinde și aceste jocuri frumoase legate de obiceiul tradițional de Crăciun și de Anul Nou. Rugăm pe Bunul Dumnezeu, pe Pruncul Iisus care se Naște în inimile noastre așa cum s-a născut în Betleemul Iudeei să vă dăruiască pace, bucurie și să fiți în continuare românași îngerași […] Ne bucurăm că tinerii și copiii noștri învață, păstrează și transmit bogăția spirituală a colindelor și a obiceiurilor noastre inspirate din credința creștină și cultivate de familia creștină”.

La rândul lor, reprezentații Asociației Oastea Domnului – Sibiu l-au colindat pe Patriarhul României. Preafericirea Sa le-a vorbit la final despre importanța colindului: „Este bine să problematizăm puțin căutarea aceasta, fiindcă este mai responsabilizatoare cântarea în care omul este căutător al lui Dumnezeu, după cum Dumnezeu îl caută pe el pe pământ. Deci, Dumnezeu este și Colindătorul și Pelerinul și în același timp este și Cel care primește pe pelerin și pe colindător”.

La final, Grupul de colindători al Palatului Copiilor din Vaslui a prezentat colindele lor Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa i-a felicitat spunând: „Voi sunteți izvor de bucurie pentru părinți, pentru profesorii voștri și pentru Biserică. De aceea, vă felicităm pentru aceste frumoase colinde și pentru portul popular din zonă pe care l-ați arătat aici. Suntem bucuroși că învățați de tineri să cântați colindele noastre românești și în același timp să îmbogățiți prin aspecte noi de creație muzicală tezaurul folcloric și spiritual, în general, al poporului român”.

Fiecare grup de colindători a primit, după tradiție, daruri din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente