Colindători la Centrul Eparhial din Caransebeș

Vineri, 20 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de membrii Permanenței Consiliului Eparhial au primit în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului cete de colindători

Au colindat preșcolari și școlari de la școlile din Caransebeș, Reșița, Poiana Buchin, Măru și Oțelu Roșu; elevi ai școlii speciale „Buna Vestire” din Caransebeș și ai centrului de plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni; membrii centrelor de tineret din Reșița, Anina și Moldova Nouă; membrii centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului; monahii de la mănăstirle Brebu și Vasiova; coruri parohiale și cete de tineri îmbrăcați în portul popular specific zonei Banatului de Munte.

Presfințitul Părinte Lucian a arătat importanța colindătorilor care preînchipuiesc pe îngerii și păstorii care au vestit și s-au închinat Pruncului Iisus. „Avem câteva zile în care primim grupuri și cete de colindători, credincioși din parohiile noastre și coruri bisericești. Sunt trei zile de colindă care vor culmina cu ziua de duminică în care va fi un concert de colinde susținut de cincisprezece formații corale pe soleea catedralei episcopale Învierea Domnului din Caransebeș. Sunt trei zile de înainte prăznuire a Nașterii Domnului prin colindul sfânt și bun, adus de copiii care îi închipuiesc pe îngerii care au vestit păstorilor Nașterea Mântuitorului, iar corurile și credincioșii în general îi închipuiesc pe păstorii care s-au închinat Pruncului Iisus și i-au adus în dar inima curată și smerită”.

Un moment inedit a constat în conferirea ordinului eparhial „Diploma de onoare Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului. Toți colindătorii au primit din partea ierarhului daruri, iconițe și calendare, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente