Colindători la Biserica „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca

Parohia „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a primit şi duminică, 14 decembrie, colindători la biserica parohială. Colindul a fost cântat azi cu bucurie de cei mai mici credincioşi ai parohiei, Grupa „Prichindel“ de la Grădiniţa „Lumea copiilor“ din Cartierul Gheorgheni. Copiii au fost îndrumaţi şi însoţiţi de educatoarea Georgeta Plăcintar, coordonatoarea Comitetului parohial şi a parteneriatelor încheiate în fiecare an între parohie şi această grădiniţă, informează “Ziarul Lumina”.

Îmbrăcaţi în veşminte roşii, tivite cu argintiul zăpezii, cei mici au vestit celor mari, asemenea tradiţiei din satele noastre, Naşterea Mântuitorului, aducând bucurie şi zâmbete pe feţele celor care i-au ascultat. Glasurile lor zglobii au răsunat cu vioiciune în biserica plină de credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie. A colindat apoi, înconjurată de aceşti copii, Alexandra Balica, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice şi absolventă a Şcolii Populare de artă, Secţia Canto-Muzică populară. Îmbrăcată în costum popular din zona Sălajului, cu emoţia şi frumuseţea tinereţii a adus printre noi eleganţa portului tradiţional şi prin vocea ei caldă a aşezat în inimile celor prezenţi pacea şi voia bună. Ca gazde bune, preoţii au oferit colindătorilor daruri, dulciuri şi iconiţe.

Concurs de desen

Sâmbătă, 13 decembrie, a continuat Concursul de desen, având loc proba practică, la care au participat cei mai harnici dintre copii. Din comisie a făcut parte Andor Komives, conf. univ. dr. la Universitatea de Arta şi Design din Cluj. Duminică, 21 decembrie 2014, va avea loc premierea participanţilor, după Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente