Colaborare între Parohia „Sf. Dimitrie“ – Zanea şi Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ din Iaşi

Zilele trecute, Parohia „Sf. Dimitrie“ din satul Zanea, Lunca Cetăţuii, a încheiat un parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ din Iaşi, care vizează strângerea de fonduri atât din parohie, cât şi de la alţi sponsori, pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe cu mulţi copii, cât şi desfăşurarea unor activităţi de voluntariat pentru copiii de la Spitalul „Sfânta Maria“ din Iaşi.

De mai mulţi ani, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ din Iaşi colaborează cu Biserica „Sf. Dimitrie“ – Zanea din Lunca Cetăţuii, prin preotul paroh Vasile Grierosu, în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de voluntariat pentru copiii de la Spitalul „Sfânta Maria“, în special pentru cei de la secţia de Oncologie. Zilele trecute, această colaborare s-a transformat într-un parteneriat, ce va continua pe parcursul a cel puţin un an, prin organizarea de activităţi de voluntariat cu prilejul Săptămânii legumelor şi fructelor, a sărbătorile de iarnă, a sărbătorile de Paşti, a Zilei Mărţişorului, a Zilei Copilului etc.

„Parteneriatul încheiat vizează strângerea de fonduri atât din parohie, cât şi de la alţi sponsori. Urmărim implicarea elevilor în acţiuni de voluntariat realizate în Parohia Zanea – sunt vizate familiile cu mai mulţi copii, cei cu o situaţie materială precară, sau cei de la Spitalul «Sf. Maria» din Iaşi, în special cei de la secţia de Oncologie, dar şi de la alte secţii. Parteneriatul va continua pe parcursul a cel puţin un an, urmând a fi desfăşurate şi alte activităţi în pragul sărbătorilor de iarnă şi a celor pascale“, ne-a declarat pr. Grierosu Vasile de la Parohia „Sf. Dimitrie“ – Zanea.

„Conform unei definiţii, voluntariatul este activitatea desfăşurată din propria iniţiativă, de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială. Copiii reacţionează frumos la copii, mult mai mare este bucuria lor când punguţa cu cadouri vine tot din mâna unui copil, decât de la un adult. Din acest motiv, elevii din şcoala noastră participă cu mult entuziasm la activităţi de colectare fructe, dulciuri, îmbrăcăminte, dar mai ales la activităţi de achiziţionare şi recondiţionare a unor jucării pe care le oferă copiilor din Spitalul «Sfânta Maria». Activităţile de voluntariat îi fac pe elevi să se simtă bine, le oferă posibilitatea de a înţelege mai multe despre societatea civilă şi problemele ei. Participarea la aceste activităţi extracurriculare oferă numeroase avantaje: elevii cunosc oameni noi – o astfel de situaţie va fi benefică în special pentru persoanele mai retrase, timide; elevii preţuiec mai mult sănătatea, îşi pot depăşi limitele – activităţile extraşcolare îi pot ajuta pe adolescenţi să descopere mai multe despre sine, despre ceea ce vor de la viaţă şi să îşi dezvolte pasiuni, îşi dezvoltă abilităţile de comunicare, îşi dezvoltă aptitudinile privind lucrul în echipă, îşi dezvoltă spiritul creativ şi inventiv, le creşte motivaţia pentru învăţare şi îşi îmbogăţesc CV-ul. Însă, marele avantaj este sentimentul de bine, bucuria pe care o simt elevii atunci când reuşesc să îi facă pe alţii fericiţi“, a precizat prof. Rodica Purcariu de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ din Iaşi.

Comentarii Facebook


Știri recente