Cluj-Napoca | Rezidenții de oncologie vor efectua stagii de practică la Centrul „Sf. Nectarie”

Centrul „Sfântul Nectarie”, aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului, a devenit Centru de practică clinică în îngrijiri paliative pentru rezidenții de oncologie.

Statutul i-a fost recunoscut prin acordarea unei diplome în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Paliație din 12 aprilie, desfășurate la Braşov, informează Radio Renașterea.

Din partea Centrului „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a participat Dr. Teodor Tudoran, medic primar și totodată formator în îngrijiri paliative.

Această recunoaștere este o mărturie a apropierii Centrului „Sfântul Nectarie” de mediul academic, prin care se aduce o contribuție la formarea specialiștilor în oncologie într-un mediu axat pe valorile creștine.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului care a fost inițiat în anul 2009 de către PS Episcop Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu.

Centrul a fost sfinţit și inaugurat în 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie.

IPS Andrei vizitând pacienţii internaţi în cadrul centrului. Foto credit: ZL

Centrul de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie din București

De asemenea, în capitală funcționează sub patronajul Arhiepiscopiei Bucureștilor Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”. Acesta furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal, sporind creşterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale şi spirituale.

Inaugurat în anul 2012 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este situat în incinta Parohiei Sfântul Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei.

Unități medicale sub patronajul Bisericii

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează 40 de unităţi medicale şi farmaceutice. Biserica Ortodoxă este, la ora actuală, cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială.

Spitalul Providenţa din Iaşi, înfiinţat în 1998 de Patriarhul Daniel în timpul păstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, este un exemplu în acest sens, deoarece este cel mai mare spital al BOR, având o structură avizată de Ministerul Sănătății, cu o capacitate de 102 paturi.

Foto credit: Basilica.ro 

Comentarii Facebook


Știri recente