Cinstirea Sfântului Ierarh Atanasie Patelarie în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Biserica Ortodoxă prăznuiește duminică, 2 mai, pe Sfântul Ierarh Atanasie Patelarie al III-lea, Patriarhul Constantinopolului și păstor vreme de 12 ani al creștinilor de la Dunărea de Jos (1642-1653). Anul acesta, al doilea în care este sărbătorit Sfântul în Patriarhia Română vor fi organizate ample manifestări liturgice și cultural-misionare, atât la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, cât și la cele două Parohii din Municipiu aflate sub ocrotirea sa.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Marius Cristea, paroh al Bisericii „Sfântul Atanasie Patelarie” din Galați: „Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, am primit în mijlocul nostru la hramul Parohiei, moaștele Sfântului Ierarh Atanasie Patelarie al Constantinopolului”.

Mâine, în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați se va organiza un pelerinaj la moaștele Sfântului Atanasie la care vor participa credincioși și slujitori de la parohii din întreaga eparhie.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente