Cercul pedagogic al profesorilor de Religie din Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea s-a desfășurat, în ziua de vineri, 29 martie 2013, de la ora 9:00, cercul pedagogic al profesorilor de Religie din cuprinsul Episcopiei Oradiei, având ca tema „Instruirea diferențiată”, după cum a precizat Pr. Prof. Florin Negruțiu.

La activitate au participat Pr. Prot. Prof. Radu Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Oradiei și director al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, și Pr. Prot. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea.

În prima parte a activității, Părintele Radu Rus a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie al Oradiei, aprecierile referitoare la activitatea misionară desfășurată de profesorii de religie și îndemnul Preasfinției Sale adresat acestora, de a valorifica mai accentuat componenta educativă a conținuturilor, pentru consolidarea parteneriatului dintre Biserică, școală și familie. De asemenea, Părintele consilier a subliniat preocuparea permanentă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru consolidarea statutului disciplinei Religie și a cadrelor didactice care predau această disciplină, precum și pentru dezvoltarea unor proiecte cât mai diverse pentru copii și tineri.

Cu această ocazie a fost prezentată oferta educațională a Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea pentru anul universitar 2013-2014 și oferta educațională, respectiv condițiile de înscriere, de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Profesorilor de religie li s-au prelucrat, apoi, prevederile metodologiei de mișcare a personalului didactic pentru anul școlar 2013-2014, respectiv modalitatea de ocupare a posturilor didactice. Au fost precizate, de asemenea, principalele acțiuni educative care urmează să se desfășoare în următoarea perioadă: expoziția de desene și icoane „Patimile și Învierea Domnului”, simpozionul național „Roman Ciorogariu – spirit european” și premierea în cadru festiv a elevilor cu rezultate deosebite la etapele județeană și națională a Olimpiadei de Religie.

Programul cercului pedagogic a vizat și o componentă de formare privind instruirea diferențiată. În acest sens s-au constituit patru grupe, pe trei cicluri de învățământ, care au avut ca sarcină proiectarea unei lecții cu raportare la particularitățile instruirii diferențiate. Această secvență a fost precedată de o prezentare generală a particularităților învățării diferențiate din perspectiva cadrului didactic, a curriculei, a strategiilor didactice și a elevilor. Activitatea pe grupe, coordonată de profesorii metodiști și responsabilii de cerc, s-a finalizat cu o prezentare în plen, în cadrul căreia au fost formulate aprecieri în legătură cu activitățile proiectate și s-au făcut propuneri de optimizare a componentei de proiectare.

Comentarii Facebook


Știri recente