Cercul pastoral-misionar Mocod, în parohia Chiuza

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de părintele Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 19 octombrie 2014, în Parohia Chiuza din Protopopiatul Năsăud, informează Radio Renașterea. Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul de 11 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Maftei Mureşan, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

„La finalul slujbei, credincioşii au aflat mai multe despre apostolatul preoţilor şi apostolatul mirenilor, din cuvântul de învățătură, în care a fost subliniat totodată, rolul şi misiunea laicilor în Biserică şi în lume. Tot în cuvântul de învățătură s-a vorbit despre modalităţile concrete prin care fiecare credincios participă la misiunea integrală a Bisericii”, a declarat părintele Cornel Coprean din parohia Nimigea de Sus, corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud.

Participarea cercului pastoral-misionar Mocod în parohia Chiuza este a şaptea întâlnire din acest an și se încadrează în activitatea misionară a preoților care fac parte din acest cerc. Următoarea activitate a acestora va avea loc în duminica a 24-a după Rusalii, în Parohia Aluniş. Cercul pastoral-misionar Mocod este format din preoţii slujitori în parohiile arondate comunelor Chiuza, Zagra, Nimigea şi Runcu Salvei.

Biserica Parohiei Chiuza cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” datează din anul 1882, când biserica actuală a fost ridicată în locul uneia din lemn, în timpul păstoririi preotului Ioan Mureşan. Pe parcursul anilor s-au făcut diferite lucrări de reabilitare a bisericii, atât la exterior cât şi la interior. În data de 5 octombrie 1997 biserica a fost resfinţită de Preasfințitul Irineu Pop Bistriţeanul, în timpul păstoririi actualului paroh, părintelui Maftei Mureşan.

Comentarii Facebook


Știri recente