Cerc pastoral-misionar în Parohia Ciuchici

În Parohia Ciuchici din Protopopiatul Moldova Nouă s-au întrunit joi, 28 mai, preoții și profesorii de religie din Cercul pastoral-misionar Valea Nerei, precum și stareța și duhovnicul de la Mănăstirea Nera. În prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți din cercul pastoral-misionar. La biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie, preoții au săvârșit și o slujbă de pomenire pentru toți slujitorii trecuți la Domnul din parohiile aparținătoare cercului. În cadrul Sfintei Liturghii a fost prezentată o predică la duminica Pogorârii Sfântului Duh de către părintele Marius-Adrian Doran de la Parohia Macoviște, precum și o cateheză cu tema „Sfânta Treime-izvorul suprem al iubirii, expusă de părintele Marian Buliga de la Parohia Bogodinț”, după cum aflăm de la Diac. Pavel Canea şi Darius Herea

În cea de-a doua parte a zilei la care au participat și profesorii de religie, părintele Marian-Gheorghe Chirilă, coordonatorul cercului, a prezentat o meditație biblică având ca punct de plecare textul scripturistic I Cor. 3,9: „Căci noi împreună-lucrători cu Dumnezeu suntem; voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, zidirea lui Dumnezeu”. De asemenea conferința a cuprins prezentarea unui referat cu tema „Definirea și rolul eclesiologic al parohiei (comunității) ortodoxe în păstrarea și transmiterea învățăturii de credință”.

„Ne-am întrunit la acest cerc pastoral-misionar cu preoți foarte tineri, care au slujit Sfânta Liturghie și împreună cu profesorii de religie, în partea a doua am dezbătut probleme foarte importante legate de misiune și propovăduirea Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în parohie azi, dar și în școlile noastre. I-am îndemnat pe profesorii de religie să dezvolte parteneriate viabile cu preoții parohi, pentru buna desfășurare a Orei de religie și bineînțeles pentru îmbunătățirea educației tinerilor. Credem că viața duhovnicească, viața pastoral-misionară și educația tinerilor va avea o altă dimensiune în Eparhia noastră prin toate aceste demersuri și descinderi pe care le desfășurăm. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să de-a binecuvântare, har și mântuire tuturor celor care se ostenesc cu propovăduirea Cuvântului Său, de la amvon și de la catedră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pe lângă bucuria liturgică din prima parte, cei prezenți la conferință, atât preoți, cât și profesori de religie, au avut posibilitatea să aducă completări pe marginea temei propuse și totodată să-și împărtășească unii altora din experiențele activității lor de misionari și propovăduitori ai Cuvântului lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente