Cerc Pastoral la Parohia Bordenii Mici, Protoieria Câmpina

Parohia Bordenii Mici din cadrul Protoieriei Câmpina, Județul Prahova, a fost gazda Cercului Pastoral Băicoi. Evenimentul a avut loc luni, 22 februarie 2016. În deschiderea lucrărilor, preoții participanţi au oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În cadrul slujbei, părintele Grigore Meșteroaie, preotul paroh de la parohia Bordenii Mici, a rostit un cuvânt de învățătură referitor la mărturisirea autentică a credinței prin raportarea acesteia la Mântuitorul Iisus Hristos.

Actul mărturisirii autentice arată de fapt, calitatea credinței pe care o trăim, a subliniat părintele Grigore Meșteroaie.

La finalul Sfintei Liturghii părintele Iustin Negoiță de la parohia Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Serafim din orașul Băicoi a susţinut referatul Activitatea tipografică a Sfântului Mitropolit Antim Ivireanu.

În urma prezentării acestui referat clericii prezenţi au demarat un dialog interactiv, subliniindu-se, cu acest prilej, vasta activitate tipografică a celui ce a pus bazele introducerii limbii române în cultul Bisericii noastre.

Nu în ultimul rând, preoţii din cadrul Cercului Pastoral Băicoi au discutat și despre unele probleme de ordin pastoral-misionar, precum și despre susținerea cu tărie a inițiativei cetățenești de modificare a Constituției Românei, referitoare la înțelesul normal pe care îl presupune familia, înțeleasă firesc drept legătura dintre un bărbat și o femeie.

***

Cercul Pastoral Băicoi din Protoieria Câmpina, Județul Prahova îi cuprinde pe slujitorii din Parohiile: Scorțeni, Bordenii Mari, Bordenii Mici, Țintea, Liliești, Dâmbu, Băicoi și Tufeni.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente