Cerc pastoral la Biserica Vovidenia din Botoşani

La Parohia Vovidenia din Botoşani a avut loc luni, 2 martie 2015, întrunirea Cercului pastoral-misionar „Sfântul Ioan Botezătorul“, potrivit mmb.ro.

Un sobor numeros de preoţi a săvârşit Taina Sfântului Maslu, în prezenţa a peste 300 de credincioşi. Cu acest prilej, pr. Dumitru Butnariuc de la Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“ din Botoşani a prezentat referatul cu tema „Mănăstirea, icoană a vieţii primilor creştini“.

„Sfinţii Apostoli au învăţat pe creştini să ducă o viaţă bazată pe iubire, comuniune şi întrajutorare. Pentru a asigura această armonie în comunitate, creştinii înstăriţi vindeau averile lor şi cu banii dobândiţi erau ajutaţi cei cu nevoi. Modul acesta de vieţuire exprima credinţa adevărată în Dumnezeu şi iubirea jertfelnică a aproapelui, determinând pe mulţi necreştini să îmbrăţişeze această trăire a dragostei creştine şi să recunoască că în credinţa ortodoxă sunt adevărate valori duhovniceşti, ce duc la mântuirea sufletului şi la viaţa veşnică. Este binecunoscut faptul că mănăstirile primesc sute, poate chiar mii de pelerini pe an, cărora le arată ospitalitate şi iubire desăvârşită. Astfel, putem spune că prin toate agapele oferite de mănăstiri pelerinilor, ele desfăşoară o intensă şi activitate filantropică. Tema prezentată la acest cerc a avut drept scop scoaterea în evidenţă a modului de viaţă în primele secole creştine şi a faptului că mănăstirile păstrează până astăzi felul trăirii din primele secole. Ele reprezintă un model şi o posibilitate de a scoate pe oameni din criză, de a arăta că toţi au dreptul la o viaţă decentă şi că numai aşa putem asigura viitorul omenirii, păstrând valorile culturale, spirituale şi de asistenţă socială, izvorâte din cuvântul lui Dumnezeu şi oferind lumii întregi nădejde spre un trai binecuvântat“, a relatat părintele Petru Fercal, preşedintele Cercului pastoral-misionar „Sfântul Ioan Botezătorul“.

Comentarii Facebook


Știri recente