Cerc misionar în Parohia Rădești

Duminică, 26 ianuarie, preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar Gurahonț, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, de către pr. Crăciun-Dorel Moț, s-au întrunit la biserica ortodoxă cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din Parohia Rădești, Protopopiatul Sebiș, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat credincioși din Parohia Rădești și parohiile învecinate.

Având în vedere Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, au fost susținute temele: „Taina Spovedaniei, vindecare, înnoire spirituală și sfințirea vieții credincioșilor în vederea Sfintei Împărtășanii”; „Contextul politic, social, cultural și religios la urcare pe tron a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanul”. Temele au fost tratate și prezentate de pr. Vasile Zbârcea de la Parohia Pescari.

Au urmat discuții și au fost aduse completări de către ceilalți preoți. La cercul pastoral au luat parte profesorii de religie și cântăreții bisericești din parohiile aparținătoare cercului misionar.

În finalul întâlnirii, pr. paroh Ovidiu Dașcău a mulțumit tuturor pentru participare. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente