Cerc de pictură pe sticlă în Parohia Gepiș din Eparhia Oradiei

În cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, desfășurat cu succes în Parohia Gepiș din Protopopiatul Tinca, Eparhia Oradiei, în această binecuvântată perioadă pascală s-au desfășurat mai multe activități cu caracter cultural-educațional menite să vină în sprijinul tinerilor și copiilor din parohie. Astfel, cu prilejul marelui praznic al Învierii Domnului din acest an, și în duminicile ce au urmat, părintele paroh Dan Marcel Iluța, sprijinit de comunitatea locală, dar în primul rând de doamna preoteasă Mihaela Ioana Iluța, de profesie educatoare, directoare la o grădiniță din Oradea, pe lângă orele de cateheză duminicală, a organizat în cadrul parohiei un cerc de pictură pe sticlă pentru copii, după cum ne-a precizat Pr. Călin Popa.

Au fost invitați și primiți la acest curs toți tinerii din parohie doritori să învețe pictura bisericească. Activitatea a fost una gratuită, participanților oferindu-li-se toate rechizitele necesare desfășurării optime a activităților (pensule, vopsele, planșe de sticlă, etc.) dar și îndrumare profesională de specialitate.

S-au înscris la acest cerc de pictură 25 de copii din localitate, de toate vârstele, care au fost inițiați pentru prima data în tainele picturii pe sticlă de către doamna preoteasă, care a ținut cursurile și s-a îngrijit ca fiecare participant să își pună în valoare talentul. La fiecare întâlnire, în micul atelier organizat la casa parohială, a participat și preotul paroh care, prin activitățile frumoase ce le desfășoară cu tinerii în parohie, reușește să îi implice pe aceștia în viața Bisericii.

Fiecare copil s-a străduit să realizeze cel puțin o icoană, cei mai talentați reușind să picteze chiar două icoane pe sticlă. Icoanele, reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus, Răstignirea Domnului sau Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – ocrotitorii sfântului locaș parohial – au fost prezentate tuturor credincioșilor parohiei Gepiș într-o expoziție cu titlul „Paștile cele frumoase”.

Toți copiii care au participat la această activitate frumoasă se vor bucura de o excursie la monumentul natural Peștera Urșilor, din județul Bihor, ca răsplată pentru efortul depus. De asemenea, icoanele realizate vor fi înrămate și dăruite fiecărui copil pentru a fi păstrate la loc de cinste în casele lor.

Comentarii Facebook


Știri recente