Centrul de tineret Vasiova – 1 an de activitate

Pentru Centrul de tineret din cadrul Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” – Bocşa Vasiova, ziua de 28 februarie este prilej de sărbătoare. Aceasta pentru că în urmă cu un an, copiii și tinerii din Bocșa, participanți la proiectul „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului, au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Vizita ierarhului a fost prilejuită de binecuvântarea unui spațiu dedicat activităților cu tinerii și copiii din Bocșa – Vasiova, în cadrul unui parteneriat încheiat în acest sens cu Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din localitate.

Întâlniri cu scriitori şi prezentări de cărţi, atelier de teatru şi poezie, proiecţii de filme cu caracter religios, atelier de handmade-uri şi expoziţii cu vânzare în scop caritabil, şezători literar-muzicale şi spectacole artistice, excursii tematice şi deplasări în scop caritabil sunt câteva dintre activităţile pe care le desfăşoară copiii şi tinerii de la Centrul de tineret Vasiova, coordonaţi de pr. Doru Melinescu şi instruiţi de prof. Loredana Melinescu, prof. Stela Boulescu, prof. Daniela Domşik, prof. Steluţa Damaschin şi artistul plastic Viorel Coţoiu.

Pe parcursul unui an, această „familie” care a devenit centrul, a participat la proiectele şi programele iniţiate de Episcopia Caransebeşului şi s-a bucurat de tabere gratuite, de întâlniri între membrii centrelor din judeţ la diverse evenimente, de excursii şi pelerinaje, dar şi alte astfel de întâmplări atractive.

„După un an de funcţionare, Centrul de tineret Vasiova poate privi înapoi cu mândrie, deoarece activitatea desfăşurată în acest an a fost una lăudabilă. Dar adevărata răsplată este faptul că, prin aceste activităţi şi prin aceste proiecte, copiii noştri devin mult mai responsabili, regăsesc în sufletul lor bucuria de a oferi, de a ajuta pe cel de lângă ei, iar evenimentele la care ei participă au rolul de a le insufla, în aceste vremuri tulburi, adevăratele valori moral-creştine”, a subliniat Gabriela Șerban, director la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa.

Activitatea rodnică a Centrului bocşan a fost răsplătită în nenumărate rânduri: la nivel judeţean de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a fost alături de copii şi tineri în permanenţă, iar aceştia s-au bucurat de sprijinul şi darurile ierarhului. La nivel naţional Patriarhia Română, prin Preafericitul Patriarh Daniel, a premiat acest Centru, alături de altele din ţară, mai ales pentru activităţile filantropice desfăşurate.

Articol semnat de Diac. Pavel Canea, Gabriela Șerban.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…