Centru pentru vârstnici inaugurat la Cuşma, Bistriţa

Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Ioachim şi Ana“ din localitatea bistriţeană Cuşma a fost inaugurat joi, 16 octombrie. Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat slujba de binecuvântare, în prezenţa unui sobor de preoţi şi a oficialităţilor locale şi judeţene, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania.

La inaugurarea Centrului rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Ioachim şi Ana“ din localitatea bistriţeană Cuşma, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a vorbit despre datoria de a-i cinsti şi respecta pe vârstnici: „Astăzi la Cuşma, în mod concret, îndemnul Sfântului Apostol Pavel către Timotei, este pus în practică de bătrânii noştri care apelează la acest aşezământ. Iată că încercăm să avem grijă de ei, întrucât Sfântul Pavel spune: «pe un bătrân să-l grijeşti ca pe un părinte»“.

IPS Părinte Mitropolit Andrei i-a acordat directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud, Ani Bob, distincţia „Crucea Transilvană“, pentru implicarea în edificarea centrului, iar celor care au contribuit la realizarea proiectului le-a acordat diplome de „Aleasă cinstire“. Cu acest prilej, părintele Marius Pintican, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“ filiala Bistriţa-Năsăud, a primit distincţia de iconom.

„Centrul rezidenţial pentru vârstnici Sfinţii Ioachim şi Ana“ este dotat la standarde europene. Construcţia a fost realizată în baza unui proiect european de Primăria Livezile şi dotată conform standardelor în vigoare de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa-Năsăud. Clădirea este alcătuită din 20 de camere, a câte două locuri fiecare şi baie proprie, lift, bucătărie, sală de mese, sală de club, cabinet medical, capelă şi spaţiu exterior de recreere“, a declarat preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa-Năsăud, părintele Marius Pintican.

Comentarii Facebook


Știri recente