Centru medical de îngrijiri paleative sfinţit la Giurgiu

La 22 mai 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, părintele Sabin Mâţ, Protopop de Giurgiu, alături de un sobor de preoţi, a săvârşit slujba de sfințire a Centrului Medical „Quality Compas” Dunăreana, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej, noul centru medical a primit ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Centrul ,,Quality Compas” este destinat îngrijirilor paliative prin spitalizare continuă pentru bolnavii de cancer în stadii terminale.

De asemenea, în cadrul companiei Quality Compas există și Serviciul Medical Îngrijiri la Domiciliu (SMID), care are rolul de a veni în ajutorul pacienților asigurați, prestând sevicii de îngrijiri medicale și îngrijiri paliative.

La finalul slujbei, Preacucernicul Părinte Sabin Mâț i-a oferit Domnului Costaș Emilian, directorul Centrului Medical ,,Quality Compas” o icoană a Maicii Domnului, iar personalului medical și pacienților a oferit iconițe cu chipul Sfinților Împărați Constantin și Elena și revista ,,Familia Ortodoxă”.

Centrul Medical este amplasat în Parcul Tehnologic și Industrial Nord SA, în str. București nr. 351, Giurgiu, fiind un proiect dezvoltat de compania ,,Quality Compas” din București, împreună cu Fundația Quality Med. Din personalul Centrului Medical face parte și Monahia Andreea Dragomir, medic specialist, care va coordona o echipă de medici.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…