Cea mai nouă ediţie a Campaniei de prevenţie şi depistare a cancerului a avut zeci de beneficiare. Medicii voluntari s-au deplasat la Gruiu

O nouă ediție a Campaniei de Prevenție și depistare a cancerului de col uterin derulată de Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu și Patriarhia Română a avut loc sâmbătă în localitatea Gruiu din județul Ilfov. Zeci de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au efectuat testul Babeș-Papanicolau.

„Este foarte important testul Babeș-Papanicolau pentru că ne ajută să depistăm femeile care au probleme în faze incipiente ale cancerului sau leziuni care sunt precursoare de cancer, ceea ce înseamnă că reuşim să facem un tratament cât mai eficient pentru aceste femei”, a spus doctorul Prunoiu Virgiliu Mihail, coordonatorul Programului de Screening al Institutului Oncologic Bucureşti.

Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a precizat că aceasta este prima campanie desfăşurată în Gruiu de voluntarii de la Paraclisul CMN, iar „femeile de aici au fost foarte receptive. Pot spune că de la debutul campaniei aici am avut cel mai mare număr de femei care s-au prezentat”.

Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat şi prevenit cu ajutorul efectuării periodice a testului Babeş-Papanicolau. De altfel, conform analizei Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România incidenţa cancerului de col uterin este cea mai mare din Uniunea Europeană.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente