Ce au discutat preoţii din Episcopia de Bălţi, reuniţi în conferinţă

În Sala de Conferinţe a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi a avut loc marţi prima conferinţă anuală a preoților din cadrul Episcopiei de Bălţi, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Antonie.

Invitatul special al evenimentului a fost Pr. Prof. Dr. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie din Iaşi care a susţinut prelegerea „Dimensiunea pedagogică a Sfintei Liturghii”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

În continuare, clericii i-au adresat mai multe întrebări referitoare la slujirea liturgică a preotului Pr. Viorel Sava care le-a oferit răspunsuri concrete.

La finalul evenimentului, Episcopul Antonie a subliniat importanţa unor astfel de întâlniri menite să aprofundeze descoperirea „frumuseţii chemării slujirii preoţeşti” şi a îndemnat:

„Să nu uităm activitatea slujitorilor Episcopiei de Bălţi include două dimensiuni: slujirea lui Dumnezeu şi propovăduirea adevărului despre neamul din care ne tragem. Să ne facem datoria cu cinste faţă de Dumnezeu şi faţă de neamul nostru românesc”, a spus Preasfinţia Sa.

Conferinţa a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…