Catedrala din Urziceni, în Ajunul Crăciunului alături de cei nevoiaşi

La Catedrala Sfinţii Împăraţi din Urziceni, după ce au fost ajutaţi copiii din Centrul de zi – Urziceni, precum şi alţi copii din familii defavorizate, colecta de Crăciun a continuat pentru păstrarea tradiţiei parohiei de a fi prezenţi în Ajunul Crăciunului la familiile nevoiaşe din cel mai sărac cartier al oraşului, situat la ieşirea dinspre Slobozia, în care se găsesc preponderent rromi.

Alături de Părintele co-slujitor Adrian Lucian Scărlătescu şi Părintele misionar Nicolae Gangă, au fost dascălul Mihai Gheorghe şi paracliserul Iulian Biţineanu, care au împărţit pachete de alimente unui număr de 30 familii.

În prealabil, Părintele misionar a făcut o anchetă socială pentru actualizarea datelor privind aceste familii: număr de copii, ocupaţii, număr de bolnavi, etc. În încheierea vizitei pastorale, Părintele misionar, după obiceiul străbun, a mers cu icoana. Aşa a putut vorbi printre alţii şi cu un paraplegic, care, în ciuda neputinţei da fi mereu prezent la biserică, totuşi se împărtăşeşte de câte ori poate, prin chemarea la domiciliu a preotului.

Cei mai bucuroşi, şi de cadouri, şi de vizita cu icoana Naşterii Domnului, au fost copiii, în număr mare în această zonă a urbei. Bucuria întipărită pe chipurile lor ne face să vrem să fim cât mai repede în mijlocul lor.

Comentarii Facebook


Știri recente