Catedrala din Târgovişte | Intrarea în Anul Nou marcată prin rugăciune

Cu ocazia primei zile a Anului Nou civil, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat cadrul misionar al noului an, subliniind necesitatea intensificării activității pastorale a Bisericii noastre străbune și a evidențiat sensul spiritual al sărbătorii Tăierii Împrejur a Domnului, ca prefigurare a Botezului Fiului lui Dumnezeu Întrupat. De asemenea, ierarhul a evocat personalitatea Sfântului Vasile cel Mare, ierarh, teolog și ascet desăvârșit, organizatorul operei social-filantropice creștine. IPS Nifon a evidenţiat importantul rol de creare a primelor instituții de caritate din lume, prin intermediul cunoscutei sale opere bisericești în folosul aproapelui, intitulată sugestiv Vasiliada.

Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârșit și slujba de Te Deum, invocând binecuvântarea milostivă a lui Dumnezeu asupra tuturor credincioșilor Eparhiei, cărora le-a urat un an nou rodnic și plin de realizări spirituale. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Vasile Costin.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente