Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea în haine de sărbătoare

Duminică, 26 aprilie 2015, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea şi-a sărbătorit hramul.

Potrivit episcopiadevei.ro, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Din soborul slujitor au făcut parte: IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului; IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului; PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei; PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților; PS Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei; PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei; PS Visarion, Episcopul Tulcii; PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, PS Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, preoți și diaconi.

Mulțimea de credincioși prezentă la sărbătoarea hramului Catedralei s-a bucurat și de un recital de muzică psaltică susținut de protopsaltul grec Theodoros Vassilikos, cel mai renumit interpret de muzică psaltică al secolului XX.

Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea este prilejuit de sărbătoarea mitropolitană „Aducerea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, în Oltenia”. Această sărbătoare în care este cinstit Sfântul Ierarh Calinic rememorează evenimentul duhovnicesc și istoric petrecut în perioada 28 aprilie – 5 mai 2012, când Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica au poposit în mai multe locuri de seamă din Mitropolia Olteniei, precum: Catedrala Mitropolitană din Craiova, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Frăsinei, Mănăstirea Lainici, Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin și Mănăstirea Clocociov.

Comentarii Facebook


Știri recente