Căsuța cu poveşti: Ateliere de weekend pentru copii la Muzeul Satului

Căsuţa cu poveşti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 11 noiembrie – 17 decembrie 2017 ateliere de week-end pentru copii (5-10 ani). Scopul acestor ateliere este acela de a promova poveştile şi basmele româneşti.

Atelierele se constituie din două părți: lectură interactivă de basme românești și povești contemporane cu tâlc și activități creative inspirate din povești. Acestea se desfăşoară în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 11.30, și sunt coordonate de Raluca Mărgean – specialist educație alternativă, având o tematică specifică pentru fiecare weekend din perioada aceasta.

Povești românești de ieri și azi. Viața înainte și după TV, tabletă, telefon, este tematica perioadei 18-19 noiembrie 2017.

Sâmbătă vor fi spuse povești românești și ghicitori, va fi prezentată „viața românilor înainte de apariția televizorului”, şi va fi organizată o şezătoare.

Lectură: Povești românești vechi/ Mișu Mâncăciosul-G. Coșbuc/Ghicitori și cimilituri

Duminică vom descoperi prin lectură cum ne-a schimbat viața televizorul și jocurile pe calculator și vom încerca să ne reconectăm la natură. Vom vizita instalațiile de tehnică populară (teascul pentru ulei, presele pentru struguri, teascul pentru zdrobit mere), vom bea suc proaspăt de mere și vom gusta pâine cu gem, se anunţă pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti este o instituție de prestigiu în peisajul cultural românesc, școală de învățare pentru specialiști în domeniu, dar și pentru începători. Muzeul este cu adevărat un „centru de excelență” în promovarea patrimoniului cultural material și imaterial.

Deschiderea oficială a Muzeului Satului a avut loc la 10 mai 1936, în prezenţa regelui Carol al II-lea, iar pentru public, cu o săptămâna mai târziu, 17 mai 1936.

De-a lungul anilor, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a acordat sprijin pentru organizarea unor noi muzee şi secţii de etnografie din ţară – Secţia de etnografie a Muzeului din Alexandria, a Muzeului Unirii din Alba Iulia etc.  A avut un rol fundamental şi în dezvoltarea reţelei muzeelor în aer liber din România precum şi în realizarea primului muzeu de acelaşi profil din Republica Moldova – Chişinău.

Foto credit: Muzeul Satului

Comentarii Facebook


Știri recente