Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

În această după-amiază, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat slujba primei părți din Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Credincioșii prezenți și elevii Seminarului Neagoe Vodă Basarab au avut ocazia să primească îndemnul Chiriarhului Eparhiei de a porni fiecare pe treptele pocăinței prin participarea la această sfântă slujbă oficiată în primele patru zile din prima săptămână a Postului Mare. Înaltpreasfinția sa a amintit că Sfântul Andrei Criteanul a realizat una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă operă a imnografiei despre pocăinţă, potrivit eparhiaargesului.ro.

În prima săptămână a Postului Mare și la Denia din Joia săptămânii a cincea se oficiază în Biserica Ortodoxă slujba Canonul cel Mare. Scopul acestui canon, scris de Sfântul Andrei Criteanul († circa 740 d.Hr.), este să ne readucă aminte de starea noastră de păcătoșenie, de necesitatea chemării numelui lui Iisus Hristos în inima noastră și de importanța pe care o are pocăința în viața noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente