„Campionii Bucuriei Sociale” la Protoieria Mioveni

O nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei Sociale, din cadrul Protoieriei Mioveni s-a desfășurat marți, 16 martie 2016.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, se desfășoară la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice. Acestea au în vedere sprijinul familiilor sărace, cu mulţi copii sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni, subliniază protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

Au susţinut proiectul parohiile din Cercul nr. 7 pastoral: Lucieni, Hârtiești, Bătiești, Bârzești, Vulturești de Sus, Vulturești de Jos, Huluba.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Patriarhul Daniel: „Femeile Mironosiţe sunt icoana tuturor femeilor credincioase care au iubit pe Hristos Cel răstignit și înviat şi Biserica Sa”

Femeile Mironosițe sunt primele ființe umane care au binevestit Învierea Domnului, a transmis Duminica aceasta Patriarhul României. Credincioşii prezenţi în 30 aprilie 2017 la Mănăstirea ilfoveană Pasărea au ascultat cuvântul Preafericirii Sale. Pentru început, Întâistătătorul…