Campionii Bucuriei Sociale în Protoieria Topoloveni

Să nu uităm că milostenia trupească şi cea sufletească sunt mijloace de dobândire a Duhului Sfânt. Faptele noastre bune au valoare veşnică numai atunci când sunt făcute în numele lui Iisus Hristos. Pentru că dacă nu dăm din dragoste de Dumnezeu, milostenia rămâne doar o faptă bună, care moare odată cu săvârşirea actului. Bucuria de a dărui şi de a ajuta pe cel sărac este semn că milostenia se face din dragoste de Dumnezeu.

La 30 martie 2015, în Protoieria Topoloveni, s-au reunit preoţii din cercul pastoral numărul 1 Călineşti care cuprinde parohiile: Turculeşti, Ciocăneşti, Vrăneşti, Văleni, Gorganu de Sus, Drăghiceşti, Gorganu de Jos, Călineşti Vale, Râncăciov, care au acordat ajutoare constând în alimente familiilor nevoiaşe.

Cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se desfăşoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanenţa Centrului Eparhial, activităţi social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace şi aflate în nevoi, cu copii mulţi sau în pragul abandonului şcolar, bolnavi şi bătrâni. Aceste acţiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ şi sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial.

Beneficiarii sunt aleşi în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar şi problemele de sănătate foarte grave. O atenţie deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum şi copiii pentru care există riscul abandonului şcolar.

În proiect sunt implicaţi părinţii protoierei şi preoţii din fiecare protoierie, precum şi credincioşii din cuprinsul Eparhiei Argeşului, care sunt chemaţi să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente