Campanie de donare sânge în Parohia „Sf. Mărturisitori” din localitatea spaniolă Valdemoro

Campania Donează din inimă a fost inițiată la nivelul Episcopiei Spaniei şi Portugaliei. În acest context, în 09 aprilie 2017 s-a desfăşurat în Parohia românească Sfinții Mărturisitori Valdemoro o acțiune voluntară de donare de sânge, după cum ne-a transmis Pr. Dorin Sas.

Urmare a unui parteneriat de colaborare încheiat în cu Cruz Roja Española (Madrid), două autobuze speciale însoțite de personal medical de specialitate au fost prezente la Praznicul Floriilor lângă lăcașul de cult situat în Calle Marte 76, între orele 09:30-14:00. Astfel, 40 persoane au donat sânge înainte de a participa la Sfânta Liturghie sau o parte dintre ele la finalul acesteia.

Acțiunea a fost coordonată de Ileana Daniela Moldovan, președinta Asociației Armonia din Valdemoro, beneficiind de sprijinul mediatic al Primăriei Valdemoro și de suportul logistic al Poliției Municipale.

Potrivit Elenei Fernández Gómez din cadrul Departamentului de Promovare, Comunicare și Imagine al Crucii Roșii, activitatea a fost încununată de succes, pe lângă românii implicați participând și 24 de donatori spanioli care locuiesc în apropiere.

Având în vedere fluxul mare de donatori, cu mult peste așteptări, Crucea Roșie a emis Parohiei o scrisoare de mulțumire în limba spaniolă în care își manifestau deplina satisfacție pentru această relație rodnică de cooperare.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente