Bucurie și daruri pentru copiii și tinerii din Anina

Luni, 20 octombrie, o delegație a Episcopiei Caransebeșului, în frunte cu părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar, a vizitat copiii Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Anina, cartierul Celnic, după cum ne-a declarat Diac. Pavel Canea.

Cu acest prilej, 15 copii din clasele primare, care provin din familii defavorizate au primit din partea Bisericii rechizite școlare, constând în caiete, pixuri și un calculator. Copiii beneficiari fac parte din programul after-school, încheiat în parteneriat între Primăria orașului Anina, şcoala din localitate și Episcopia Caransebeșului în luna ianuarie a acestui an. În cadrul programului, după terminarea orelor de curs, copiii primesc o masă caldă la cantina socială a orașului, iar în continuare, împreună cu învățători și profesori voluntari, desfășoară timp de două ore activități instructiv-educative.

Atât copiii, cadrele didactice cât și conducerea şcolii au văzut în această acțiune un real ajutor pentru ca acest parteneriat să continue în folosul celor mici. „Ne bucură implicarea Bisericii în acest program și ajutorul pe care Episcopia Caransebeșului ni-l oferă pentru acești tineri și vedem în acest parteneriat un mijloc de a contribui la educația tinerei generații”, a subliniat domnul Livius Albu, directorul Școlii Gimnaziale din Celnic.

„Vizita de astăzi vine să confirme ideea că acolo unde se dorește și există seriozitate în implicarea tuturor partenerilor apar și rezultatele dorite. Am fost bucuroși să constatăm că proiectul nostru își arată roadele atât în ceea ce privește activitatea la clasă a acestor copiii, care au devenit mai conștiincioși și mai silitori, dar și în plan duhovnicesc, deoarece ei încep să se familiarizeze cu valorile credinței noastre ortodoxe”, a adăugat părintele inspector Mihai Ciucur.

Tot în cursul zilei de luni, 20 octombrie, părintele Mihai Ciucur a avut o întâlnire și cu tinerii de la Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Parohia „Sfânta Treime” din cartierul Steierdorf-Anina. Întâlnirea a fost una tematică și s-a desfășurat în biserica parohială, începând cu o rugăciune de mulțumire și binecuvântare pentru toți membrii Centrului de tineret. Tema dezbătută a avut ca subiect viaţa Sfinților Martiri Brâncoveni, fiind prezentată în prima parte de către părintele paroh Horia Mailat. În continuare părintele Mihai Ciucur a purtat discuții interactive cu tinerii pe seama materialului prezentat, subliniind în special modelul de viață creștină autentică a Sfinților Brâncoveni.

„Așa cum ne așteptam am avut parte de o întâlnire frumoasă cu membrii Centrului de tineret de aici, niște copii dornici să cunoască, să învețe și care consider că au fost câștigați după abordarea temei, având în vedere anul omagial al Sfinților Martiri Brâncoveni. Copiii au fost foarte receptivi și au înțeles mesajul pe care Biserica îl dă despre Sfinții Martiri Brâncoveni. Disponibilitatea de dialog ne-au făcut să credem că aceste modalități de educare prin educația nonformală sunt cele mai eficiente în lucrarea cu tânăra generație”, a arătat părintele inspector.

Și tinerilor de la Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” le-a fost oferit un calculator din partea Sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente