Bucurie duhovnicească pentru credincioșii Cartierului Nord din Caransebeș

În Duminica a 5-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor din cartierul caransebeşean Nord. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinţitul Părinte Lucian a hirotonit întru preot pe diaconul Gheorghe Băloi pe seama bisericii „Sf. M. Mc Gheorghe” din Moldova Nouă.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului. După Sfânta Liturghie chiriarhul a săvârşit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Luca – Anastasie, cel de-al 5-lea copil al părintelui Laurenţiu Iacob, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeş. La sfintele slujbe au participat un număr însemnat de credincioşi.

„Ne-am bucurat că la această biserică aflată în construcție au venit un număr mare de credincioși la Sfânta Liturghie și foarte mulți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea bunii noștri credincioși au fost receptivi la cuvântul de învățătură desprins din Evanghelia acestei duminici foarte importante, care ne îndeamnă să fugim de atitudinea locuitorilor din ținutul Gadarei, o atitudine prin care i-au cerut Mântuitorului să plece de la ei. Contrar acestora, atitudinea noastră trebuie să fie asemenea cu cea a locuitorilor din cetatea Sihar, care L-au rugat pe Mântuitorul să rămână cu ei, deoarece în Predica Sa de pe Munte Mântuitorul ne învață că trebuie să fim mai stăruitori în rugăciune și să fugim de bogățiile acestei lumi, pentru că nu putem să slujim la doi domni, lui Dumnezeu și lui mamona”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeş se află în construcţie şi deserveşte credincioşii caransebeşeni din cartierul „Nord” şi din zona „Cazărmii”.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea și Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente